top of page

Psychomotorische Therapie

Sinds 2009 ben ik psychomotorisch kindertherapeut. Ook heb ik 20 jaar gewerkt als leerkracht in het basisonderwijs, en heb dus veel ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden. Ik ben moeder van twee zoons van 23 en 26 jaar en een dochter van 16 jaar. Mijn hart gaat uit naar kinderen die om wat voor reden dan ook kwetsbaar of anders zijn. Mijn betrokkenheid bij deze kinderen is groot. Ieder kind is uniek met zijn eigen~aardigheden, vaardigheden, krachten en wensen. In het onderwijs kwam ik soms kinderen tegen, die meer nodig hadden dan ik kon bieden als leerkracht. Kinderen die duidelijk niet lekker in hun vel zaten en problemen hadden, vaak op sociaal-emotioneel gebied.

 

In mijn vak als therapeut kan ik tegemoet komen aan wat deze kinderen vragen: verheldering, verwerking en ruimte om zich verder te ontwikkelen. Psychomotorische therapie is daarbij een effectieve ingang: kinderen leren, ontdekken en groeien al bewegend, dansend en spelend. Ik heb onder andere ervaring met kinderen met gedragsproblemen, sociale problemen, autisme, ADHD, hechtingsproblematiek, eetstoornissen, rouwverwerking en PTSS.

Ik ben lid van de landelijke beroepsvereniging NVPMKT (www.NVPMKT.nl) en van de FVB (Federatie Vaktherapeutische Beroepen). 

Rots en water trainingen

Rots & Water is een psycho-fysieke sociale vaardigheid training. Deze training is geschikt voor kinderen en jongeren die sociale vaardigheden graag op een sportieve manier aan willen leren. Door het doen van oefeningen en spelletjes krijg je meer zelfvertrouwen en zelfbeheersing. De Rots staat daarbij voor stevigheid, op jezelf vertrouwen en je eigen weg durven kiezen. Dit kan je bijvoorbeeld helpen om om te gaan met groepsdruk. Het Water leert je meebewegen, open te staan voor de mening van anderen en je te verplaatsen in de ander. Daarbij staan vriendschap, verbondenheid en communicatie centraal.

Je leert en ervaart door met je lichaam bezig te zijn, maar ook door samen te werken, te overleggen en bespreken. Je wordt sterker en behendiger, leert omgaan met agressie en conflicten en krijgt meer controle over je lichaam, je emoties en gedachten. En het is vooral heel leuk om te doen!

Rots & Water is ook voor volwassenen, docenten en teambuilding heel geschikt! 

Je leeft in je lichaam. Als je lichaam rustig voelt, ben je ook rustig naar buiten toe.
Lichaamstaal is 80% van de communicatie. 

bottom of page